Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-05-08@10:45:31 GMT

اتفاقات کشتی کج در عربستان در حال بررسی است

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۲۶۳۸۸

به گزارش وانانیوز، 

مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در حاشیه نشست شیخ احمد با رؤسای فدراسیون‌های ورزشی در گفتگو با فارس اظهار داشت: همانطوریکه در جریان هستید، بنا به دعوت بنده و امیری صالحی رئیس کمیته ملی المپیک، شیخ احمد فهد الصباح رئیس شورای المپیک آسیا از دیروز به ایران سفری داشته است. سفر کوتاه و فشرده بود و جلسات مختلفی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیدارهای دوجانبه‌ای داشتیم، هم من و هم صالحی امیری جلساتی جداگانه با رئیس شورای المپیک ملاقات داشتیم. امروز هم با جهانگیری معاون اول رئیس جمهور جلسه‌ای را داشتیم.

وی در ادامه صحبت‌های خود عنوان کرد: در همه این دیدارها مطالب متنوع و متعددی در پیرامون توسعه همکاری‌های ورزش بین ایران و شورای المپیک آسیا و چگونگی استفاده از ظرفیت‌های متقابل برای رشد و توسعه ورزش قاره کهن انجام شد. این مذاکرات فضای مذاکرات بسیار بسیار گرم و صمیمی بود. با توجه به روحیه‌ای که شیخ‌احمد دارد برای استفاده از ظرفیت‌های ورزشی ایران و علاقه‌ای که او نسبت به ایران و ایرانی دارد ما آینده خیلی خوبی را پیش‌بینی می‌کنیم که با توجه به فضای آرامی که امروز در ورزش کشور وجود دارد و هماهنگی که بین همه بخش‌ها وجود دارد و تعامل خوب و حمایت‌های خوبی که دولت همه‌جوره می‌کند. رویکردی که رئیس‌جمهور و مجموعه دولت به بخش ورزشی دارند شاهد بودیم در سال گذشته افتخارات خوبی را داشتیم. دستاوردهای خوبی را داشتیم هم صعود مقتدرانه به جام جهانی فوتبال برای اولین بار در فاصله دو هفته آخر در لیگ قهرمانان آسیا در بین 8 تیمی که به مرحله حذفی رفته‌اند سه تیم از ایران هستند سال گذشته قهرمانی وزنه‌برداری جهان را داشتیم، قهرمانی جهان در وشو را داشتیم در همه رشته‌ها ما دستاوردهایی را داشتیم و خوشبختانه حرکت ورزش  کشور در سایه این آرامش و هماهنگی بتوانیم یک کارهای اساسی و زیربنایی بکنیم برای اینکه بنیان‌های ورزش کشورمان بتواند مستحکم شود. ان‌شاءالله شرایطی به وجود بیاوریم تا هم در بخش ورزش همگانی و هم بخش ورزش قهرمانی بتوانیم افتخارات بیشتری را کسب کنیم و دستاوردها و کارنامه بهتری را داشته باشیم.

سلطانی‌فر در ادامه صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: همچنین بتوانیم در ارتقای غرور ملی و حفظ وحدت ملی و انسجام ملی قدم‌های اساسی را برداریم چون امروز در دنیا هیچ ابزاری وجود ندارد مثل ورزش که بتواند به دنبال برگزاری یک مسابقه باعث خوشحالی یک چند دهم مردم کشور شود، مردم را راضی کند و شور و نشاط را به جامعه به وجود بیاورد. ما در این جلساتی که با ریاست محترم شورای المپیک آسیا داشتیم در زمینه استفاده کردن از مدیران ورزشی ایران در کرسی‌های مختلف آسیایی صحبت کردیم، در زمینه احیای مجدد فدراسیون ورزش‌های بانوان کشورهای اسلامی هماهنگی کردیم و قرار گذاشتیم که این کار را آغاز کنیم. در زمینه استفاده از ظرفیت‌های ورزشی ایران برای رشد و توسعه ورزش‌های مختلف در آسیا برای اینکه بتوانیم از این ابزار برای کاهش منازعات و گسترش صلح و دوستی استفاده کنیم.

سلطانی فر در ادامه به کسر سهمیه وزنه برداری ایران در المپیک اشاره کرد و افزود: همچنین در زمینه نحوه حضورمان در بازی‌های آسیایی جاکارتا مباحثی را داشتیم به هر حال روی رشته‌هایی که در این مسابقات که برگزار می‌شود، برخی ابهاماتی همکاران ما داشتند که در جلسات مطرح شد و اینکه دو سه مطلب و مشکلاتی در بخش وزنه‌برداری داشتیم تصمیمی که در مورد حذف سهمیه گرفته شده از کشورهایی که مواردی مثل دوپینگ که در طول سال‌های گذشته داشتند و با توجه به اینکه ایران در وزنه‌برداری در 5 سال گذشته هیچگونه تست دوپینگ مثبت نداشت. ما فکر می‌کنیم که این تصمیم یک مقدار در خصوص ایران ناعادلانه است و حالا اینکه سهمیه شرکت‌کنندگان در المپیک 2020 از 260 نفر در رشته وزنه برداری به 196 نفر کاهش پیدا کرده این باید یک طوری بین کشورها تقسیم می‌شد درست است اما ما فکر می‌کنیم حذف سهمیه‌ کشورهای قوی و قدر و توانمند مثل ایران بر کیفیت مسابقات می‌تواند تأثیر منفی بگذارد. این نکته‌ای بود که شیخ‌احمد قبول داشت و اشاره داشتند که حتما در ملاقات‌هایی که با IOC و همچنین ریاست فدراسیون جهانی دارم این مطلب را مطرح می‌کنم البته ایشان هم دیدگاهش همین بود و قبول داشت نقطه نظرات ما را و قول داد با توجه به توان و ارتباطی که دارند، پیگیری کنند.

وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که مهمترین دستاورد حضور رئیس شورای المپیک چیست، گفت: همه این‌هایی که گفتم مهمترین دستاوردها بود. ایشان در مورد وزنه‌برداری قول دادند که پیگیری کنند. موافقتی که در مورد فعالیت ورزش بانوان در کشورهای اسلامی بود و همچنین موافق بودند که بتوانیم در عرصه ورزش در فدراسیون‌های مختلف مدیران توانمندی وجود دارد که بتوانند در کرسی‌های مختلف آسیایی  حضور پیدا کنند و همچنین استفاده کردن از ظرفیت‌های ورزش ایران در رشد و توسعه ورزش کشورهای دیگر و محورهای مختلفی که در مورد همکاری‌های دوجانبه داشتیم.

وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به این سوال که در خصوص رویارویی ورزشکاران ایرانی با نمایندگان رژیم اشغالگر قدس نیز آیا صحبت‌هایی داشتید یا خیر،‌گفت: اسرائیل در آسیا نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا راهکاری نداشتند که در صورت رویارویی نمایندگان ایران در مسابقات بین‌المللی با فدراسیون‌های جهانی رایزنی کنند که این مشکل برطرف شود، گفت: بحث این موضوع مرتبط با ایشان نیست که مطرح شود.

وی در پاسخ به این سوال که دو ورزشکاری که ایرانی‌نما هستند و در عربستان وارد رینگ می‌شوند در مورد این خصوص چه نظری دارید، گفت:‌ داده‌ایم بررسی کنند که ببینیم چه بوده است. حالا اجازه دهید که ما کم و کیف موضوع را بررسی کنیم. حالا همانطور که اشاره کرده‌اید روی اصل اینکه این‌ها کجا بودند و چه کاره بودند بررسی کنیم اگر می‌خواهیم اظهارنظر کنیم، باید اطلاعات دقیق‌تری داشته باشیم.

 

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۶۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران

به گزارش قدس آنلاین، ایجاد اتحاد سه‌ضلعی میان آمریکا، عربستان و اسرائیل، از یک‌سو واکنشی دسته جمعی در برابر ایران به دنبال نمایش قدرت نظامی آن و از سوی دیگر منزوی ساختن کشورمان در مسیر حمایت از فلسطین و پیشبرد راهبرد عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

از سوی دیگر هر یک از اضلاع این اتحاد درصددند اهداف و منافع فردی خود را از طریق توافق امنیتی و دفاعی پیش ببرند. در همین راستا، رسانه المانیتور در تحلیلی در این باره می‌نویسد: «اجزای لازم برای یک پیمان دفاعی تاریخی ایالات متحده با عربستان سعودی تقریباً فراهم شده است؛ توافقی که به عادی‌سازی روابط ریاض با دولت یهود کمک می‌کند و بنابراین، امکان جریان متقابل سرمایه و همکاری نظامی را فراهم می‌کند که می‌تواند ایران را بیشتر منزوی کند». اما سؤال اساسی درباره تأثیرات و نتایج توافق مذکور بر روابط ایران و عربستان سعودی است. 

در همین زمینه، محمدپارسا نجفی کارشناس مسائل عربستان در گفت‌وگو با قدس تصریح کرد: سعودی‌ها از زمان تأسیس حکومت تا دوران حاضر به عنوان متحد راهبردی غرب و آمریکا محسوب می‌شوند. همچنین عربستان از زمان شکل گرفتن رژیم صهیونیستی نیز همراستا با تل‌آویو حرکت کرده، گرچه این را رسماً اعلام نکرده، اما روابط سعودی‌ها با رژیم صهیونیستی غیر قابل انکار است. حتی درباره مصداق بارز پیمان مخفیانه میان عربستان با اسرائیل، انگلیس و آمریکا می‌توان گفت هر زمان حمله یا تهدیدی متوجه رژیم صهیونیستی است، عربستان نقش مدافع اسرائیل را بازی می‌کند. در چنین شرایطی، ایجاد پیمان نظامی و امنیتی عربستان با آمریکا و رژیم صهیونیستی امر جدیدی نیست، بلکه آنچه در گذشته مخفیانه بوده اکنون آشکار می‌شود. گرچه چین تلاش‌های فراوانی برای بهبود روابط ایران و عربستان انجام داد تا تنش‌های موجود در منطقه خلیج فارس به بازار انرژی سرایت نکند و روند صدور نفت و گاز مختل نشود، اما شرایط و تحولات نشان می‌دهند چینی‌ها نمی‌توانند مانع بروز تنش‌ها در منطقه شوند. دشمنی عربستان با ایران و تشیع امری ذاتی است؛ بنابراین ادعای بهبود روابط ایران و عربستان کاملاً سطحی، زود گذر و غیر قابل اعتماد است. 

احساس ضعف سعودی‌ها پس از عملیات وعده‌صادق
این کارشناس خاورمیانه بیان کرد: عربستان هیچ تلاشی برای بازگشایی سفارتخانه‌ها و بهبود روابط خود با ایران ندارد و حتی از نظر راهبردی نیز کاملاً بر ضد ایران عمل می‌کند. سعودی‌ها در مسائل منطقه‌ای همواره علیه ایران موضع‌گیری کرده‌اند، چنان‌که عربستان و حکومت‌های وابسته به غرب پس از عملیات وعده صادق دریافتند نمی‌توانند به تنهایی در برابر ایران فعالیت کنند و یا مدافع اسرائیل باشند. درنتیجه سعودی‌ها تلاش می‌کنند با ایجاد پیمان‌های نظامی و راه‌اندازی تبلیغات به‌نحوی قدرت خود را اثبات کنند؛ زیرا از نظر عملیاتی، راهبردی و نظامی ثابت شده اسرائیل توانایی پاسخ و واکنش به ایران را ندارد. از سوی دیگر نیز آمریکا با دولت‌هایی همانند اسرائیل، عربستان، امارات و... که توسط انگلیس ایجاد شده‌اند، اتحاد راهبردی دیرینه دارد، اما اکنون آن را به صورت آشکار و در قالب پیمان امنیتی بیان می‌کند. بخش عمده خرید نظامی عربستان از آمریکا و پس از آن اروپای غربی است. عربستان در جنگ هشت‌ساله با یمن از این کشور شکست خورد و از سوی دیگر قدرت آمریکا هم دچار افت قابل توجهی شده است. 

نجفی گفت: این درحالی است که طی دو سال اخیر برخی تحلیلگران در تحلیلی نادرست بیان کردند آشتی میان ایران و عربستان مانع برقراری و عادی‌سازی روابط سعودی‌ها با رژیم اسرائیل می‌شود که آن هم برداشتی ساده‌انگارانه بود. در حال حاضر عربستان به سمت گسترش روابط و یا به عبارتی آشکارسازی روابط مخفیانه‌اش با اسرائیل پیش می‌رود، چنان‌که سفر مقامات رژیم صهیونیستی به ریاض و دیدار با سعودی‌ها دلیلی بر اثبات این مدعاست. عربستان از همان سال ۱۹۴۸ روابط دوستانه با رژیم صهیونیستی داشته اما آن را پنهان کرده است. این درحالی است که پس از عملیات وعده صادق احساس ضعف می‌کند و به همین دلیل به توافقات علنی با آمریکا و اسرائیل روی می‌آورد. بنابراین این توافق در صحنه ژئوپلتیکی منطقه تأثیر واقعی و فیزیکی نخواهد داشت. از سوی دیگر، آمریکا به خوبی می‌داند توانایی درگیری با ایران را ندارد و هرگونه افزایش تنش در منطقه خلیج فارس به اقتصاد آن آسیب وارد می‌کند و به جایی نخواهند رسید. اما به هر صورت عربستان به عنوان رقیب سنتی ایران نمی‌تواند افزایش قدرت آن را تماشا کند و طبیعتاً با انجام چنین اتحادهایی درصدد ضربه زدن به جریان مقاومت است.

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • کامران در وزن ۸۶ کیلوگرم؛ بشنوید و باور کنید
  • چه شده که زنان در ورزشگاه ها حرف های رکیکی می زنند که تا حالا مختص مردان بود؟
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • خداحافظی تیلور با یزدانی/ پاداش یک میلیاردی!
  • باران پاداش نقدی بر سر کشتی‌گیران؛ ۲۳ میلیارد تومان برای مدال‌آوران سال ۱۴۰۲
  • دبیر درباره المپیک: یک طلا بگیریم هنر کردیم!
  • زمان آخرین انتخابی المپیک برای کشتی‌گیر ایران
  • سرلک در جست‌وجوی آخرین سهمیه کشتی ایران
  • خیز کشتی گیر ایران برای کسب تنها سهمیه باقی مانده المپیک پاریس
  • فیلم| پایان یک رقابت