Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@07:48:14 GMT

آیا باید نگران "کشتی‌کج‌کار دیوانه" باشیم؟

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۲۰۴۰۲

فرارو- یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: «دونالد ترامپ مانند یک کشتی کج کار است. یعنی وقتی وارد میدان مبارزه که می‌شود دیگر برایش اهمیتی ندارد طرف مقابل حق است یا خیر، انقدر حریف را می‌زند که تماشاچیان برایش کف بزنند. ما با همچین وضعیتی مواجه هستیم. یعنی اگر ترامپ موفق شود مردم بدون توجه به درستی یا غلطی اقدام او را تشویقش می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش فرارو؛ حدود دو هفته پس از اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران، مایک پومپئو به تشریح راهبرد واشنگتن در قبال ایران پرداخت و این کشور را به اعمال "شدیدترین تحریم‌های تاریخ" تهدید کرد. او در این سخنرانی ۱۲ درخواست از ایران را مطرح کرد که از جمله شامل توقف غنی‌سازی اورانیوم و آزمایش موشک‌های بالستیک و خاتمه دادن به آنچه حمایت از تروریسم و دخالت در کشور‌های منطقه خوانده شد، می‌شوند. وی عنوان کرد: «تحریم‌ها علیه تهران تنها پس از تغییر "محسوس" در سیاست‌های ایران برداشته خواهد شد و از متحدان واشنگتن خواست که با کشورش همراهی کنند. وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به پرسشی در مورد تجارت کشور‌های دیگر با تهران گفت: «همه کشور‌ها باید دریابند که ما نمی‌توانیم به قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران کمک مالی کنیم.»

در همین خصوص علی خرم. دیپلمات سابق کشورمان در گفتگو با فرارو عنوان کرد: «به عقیده من بخشی از صحبت‌های اخیر پمپئو جنبه تبلیغاتی و روانی داشت یا حداقل روکشی از رویکرد تبلیغاتی دور آن‌ها را گرفته، اما محتوا و مغز این برنامه یک سیاست کاملا استراتژیک بود؛ بنابراین به نظر من سال بسیار سختی در پیش خواهیم داشت و برخلاف جوی که میان مسئولان و مقامات کشور حاکم است که اصرار دارند همه مسائل را عادی جلوه دهند به جامعه این را القا کنند که هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد و آمریکا صرفا تهدید می‌کند همه آن هم توخالی است؛ من معتقدم باید نگران بود و به دنبال راهکار‌هایی باشیم. بدون شک خبر‌هایی در راه است. آن‌ها به دنبال این هستند که حکومت در ایران را تغییر دهند و برای این کار برنامه ریزی کرده‌اند و روش‌هایی هم در دستور کار قرار داده‌اند. به عنوان مثال تحریم‌های یکی از این روش‌هایی است که آن‌ها معتقدند از این طریق مردم ایران را تحت فشار قرار می‌دهند تا علیه نظام جمهوری اسلامی شورش و کشور را با فروپاشی از داخل مواجه کنند؛ بنابراین به عقیده من در روز‌های آینده آن‌ها برنامه‌هایی برای این مسئله ارائه خواهند کرد.»

وی ادامه داد: «اما طرف دیگر این است که آن‌ها به دنبال این هستند که اگر تحریم‌ها نتوانست شرایط در ایران را به شکل دلخواه آن‌ها پیش ببرد، همان بهانه‌هایی که در خصوص عراق مطرح کرده بودند را در باره ایران به میان بکشند و افکار عمومی جهان را برای یک جنگ نظامی آماده کنند؛ بنابراین تمام تلاش خود را خواهند کرد که یا ایران را عصبانی کنند یا فضای لازم برای حمله را در افکار عمومی جهان به وجود آورند. در مجموع همانطور که در ابتدا هم اشاره کردند به نظر من یک استراتژی مشخص در پشت اظهارات و اقدامات مقامات کاخ سفید وجود دارد که ما باید آن را به خوبی شناسایی کنیم و به دنبال راهکار‌های مناسب در برابر آن باشیم.»

این تحلیلگر مسائل سیاسی در پاسخ به این سوال که اظهارات مقامات آمریکایی تا چه اندازه می‌تواند بر افکار عمومی جهان تاثیرگذار باشد، عنوان کرد: «ببینید همه دنیا می‌داند و می‌فهمند که آمریکا به دنبال تغییر نظام در ایران است اماباید در اینجا به یک سوال پاسخ داده شود و این است که آیا جنگ با ایران و تغییر نظام جمهوری اسلامی مورد موافقت جهان قرار می‌گیرد یا خیر؟ متاسفانه دعوای میان ایران و آمریکا تا حدی پیش رفته است که تبدیل به یک زخم وخیم شده که جهان خسته از این زخم است. ما بار‌ها وبار‌ها فرصت داشتیم که با آمریکایی‌ها وارد مذاکره شویم و این رابطه را بهبود ببخشیم. یک بار در دوران آقای کلینتون از سوی آن‌ها پیشنهاد مذاکره مطرح شد و یک بار هم در دوارن آقای اوباما دست دوستی به سمت ما دراز کردند، اما ما بازهم به ان توجه نکردیم. در حالی که می‌توانستیم این زخم را پیش از انکه وضعیت بدتری پیدا کند مداوا کنیم.»

او افزود: «حالا در چنین شرایطی به عقیده من روند فرسایشی این خصومت و دشمنی موجب شده افکار عمومی جهان خسته شوند و جدا از اینکه کدام درست می‌گویند و کدام غلط، راضی به حذف صورت مسئله هستند و مشابه این در دنیا بسیار زیاد است. این وضعیت در داخل آمریکا هم وجود دارد. ببینید اگر بخواهم تشبیه کنم باید بگویم که دونالد ترامپ یک کشتی کج کار است. وقتی یک کشتی‌کج کار وارد میدان مبارزه که می‌شود دیگر برایش اهمیتی ندارد طرف مقابل حق است یا خیر، انقدر حریف را می‌زند که تماشاچیان برایش کف بزنند. ما با همچین وضعیتی مواجه هستیم. یعنی اگر ترامپ موفق شود مردم بدون توجه به درستی یا غلطی اقدام او را تشویقش می‌کنند. حتی با وجود اینکه نسبت به سال گذشته حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد محبوبیتش در ایالات متحده آمریکا کم شده است، اما همچنان حدود ۴۰ درصد طرفدار دارد.»

خرم تاکید کرد: «آنچه که متاسفانه مسئولان توجهی به آن ندارند این است که افکار عمومی جهان و داخل آمریکا از این دشمنی ۴۰ ساله خسته شدند چهار دهه است که در این دام افتاده است بنابراین برایش مهم این است که حل شود و فرقی ندارد که از طریق مسالمت‌آمیز حل می‌شود یا غیرمسالمت‌آمیز. ما در زمان اوباما می‌توانستیم روابط دیپلماتیک ایجاد کنیم. ببینید من اینجا درباره خوبی یا بدی ارتباط با آمریکا صحبت نمی‌کنم. منظور من این است چنین مسائلی را باید در نظر گرفت که این زخم وخیمی که ما آن را زنده و تازه نگه داشتیم می‌تواند در افکار عمومی داخل یا خارج آمریکا به ضرر ما باشد.»

وی ادامه داد: «واقعیت این است که ما در شرایطی قرار داریم که هرکسی قصد دارد از آن به نفع خود سواستفاده کند و هرگونه که بخواهد با ایران برخورد می‌کند. مثلا همین چند روز پیش دیدیم که مقتدی صدر درباره ایران چگونه صحبت کرد یا مثلا افغانستان اخیرا وقتی از یکی از مقامات این کشور پرسیدند که «چرا نتوانسته‌اند جلوی جنگ‌های داخلی را بگیرند؟ گفته است مقصر ایران است و ایران پشت همه این ماجرا‌ها است.» چرا؟! دلایلش واضح است. ما در شرایطی قرار داریم که دیگر کشور‌ها احساس می‌کنند اگر علیه ما صحبت کنند، به نفعشان است.»

خرم در پایان گفت: «من واقعا امیدوار هستم که اظهارات مقامات مثل رئیس جمهور صرفا نمای بیرونی ماجرا باشد و آن‌ها در پشت پرده به دنبال آرام کردن فضای فعلی میان ایران و آمریکا باشند. اما بیشتر نگرانی من جناح‌های تندروی داخلی هستند. من نگرانم که آن‌ها همچنان بر همان سیاست قبل بمانند و کاملا شعاری عمل کنند و وضع را از الان وخیم‌تر کنند و دیگر کاری از آقای روحانی و ظریف هم برنیاید. زیرا خیلی از بخش‌های کشور در اختیار همین تندرو‌ها است و مداوم با استفاده از تریبون‌هایی که در اختیار دارند شعار می‌دهند و تهدید می‌کنند. خب در چنین شرایطی که دشمن برنامه ریزی کرده است، بدون شک شرایط برای ما بسیار خطرناک خواهد بود.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: آمریکا تحریم ایران دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۲۰۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلانتری: دانشجویان هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند + فیلم

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم: جنبش دانشجویی در ایران و جهان تاریخچه قابل دفاعی در جهت کشف حقیقت، آزادی و استقلال دارد، با ادبیات مختلف در اقصی نقاط عالم. مخاطب اصلی پیامبران، جوانان جبهه حق بوده‌اند، از شما دانشجویان عزیز تا دانشجویانی که هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در اختتامیه سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی«تیتر۱۳» در دانشگاه فردوسی مشهد:
جنبش دانشجویی در ایران و جهان تاریخچه قابل دفاعی در جهت کشف حقیقت، آزادی و استقلال دارد، با ادبیات مختلف در اقصی نقاط عالم. مخاطب اصلی پیامبران، جوانان جبهه حق بوده‌اند، از شما دانشجویان عزیز تا دانشجویانی که هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند.

جان‌مایه مشترک جنبش دانشجویی، حقیقت‌طلبی و آزادی‌خواهی است. از جنبش ۱۹۶۸ در فرانسه و آلمان تا جنش‌های دانشجویی ایران در جهت تثبیت آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب. این تاریخ پرافتخار ناشی از روح پاک و خداجوی جوانانی است که در دانشگاه‌ها در پرتو اندیشه‌های متعالی صیقل دادند.

جنبش دانشجویی بعد از ۱۹۶۸ به لطایف الحیل سرکوب شد. نظام سرمایه‌داری با تمهیدات نهادی و ساختاری توانست این جنش را در درون خودش مضمحل کند. این خواست دولت مستکبر بود تا با صنعت سرگرمی بسیاری از انرژی‌های جوانی در مسیر انحرافی سامان یابد و آرمان‌های بلند دانشجویی که اساس دنیای بدون ظلم را شکل می‌دادند، به حاشیه رفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


 مسئله فلسطین محور بازسازی جنبش دانشجویی در این دهه می‌شود و به جنبش ضدسلطه و ضداستکبار تبدیل خواهد شد/ باید هسته‌های مقاومت را در بطن جوامع تکثیر کنیم

انقلاب اسلامی در ملت‌هایی که دنبال رهایی از ستم و سلطه بودند تاثیرات شگرفی داشت اما واقعیت این است که سیاست‌های عادی‌سازی روایط توسط دولت‌های پس از جنگ، بسیاری از پتانسیل‌های جنبش دانشجویی را که می‌توانست مناسبات را در سطح منطقه و جهان رقم بزند را به درون معطوف کرد و مانع گسترش این ظرفیت‌های عظیم شد.

در تمام طول تاریخ مسئله فلسطین همواره یکی از مسائل اصلی جنبش دانشجویی در ایران و جهان بوده است. علی رغم تمامی ابزارها برای سرکوب این مطالبه، مسئله غزه و فلسطین تبدیل به مسئله محوری جریان‌های دانشجویی در اقصی نقاط عالم شد.

در یک جنگ نابرابر رسانه‌ای هستیم و دست برتر با دشمن است. در جبهه رسانه‌ای ضعف داریم. در قیاس با جبهه دشمن که مالکیت عظیم رسانه‌ها را برای مدیریت اذهان عمومی از طرق مختلف در دست دارد. شبکه دانشجویی حمایت از مردم فلسطین و هسته‌های مقاومت را باید شکل دهیم. توان دانشجوهای ما در بطن جوامع تکثیر شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • خبرهای نگران کننده برای یزدانی ؛ دیوید تیلور به المپیک می رسد
  • کلانتری: دانشجویان هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند + فیلم
  • هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است
  • شوک به کشتی جهان؛ احتمال بازگشت تیلور
  • شوک به کشتی جهان؛ مثبت شدن تست دوپینگ بروکس و بازگشت دیوید تیلور؟
  • شوک به کشتی جهان؛ احتمال بازگشت تیلور و محرومیت بروکس
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • زمان آخرین انتخابی المپیک برای کشتی‌گیر ایران
  • این بیلسای دیوانه؛ دعوت از بازیکن آماتور به تیم ملی اروگوئه!
  • خیز کشتی گیر ایران برای کسب تنها سهمیه باقی مانده المپیک پاریس